Skrivet av: gripgreenland | 15 juli 2009

Hurdant väder får vi??

Ännu ett tag tills vi ska åka men ändå kanske dags att börja fundera på sin egen packning. Framförallt – hur kommer vädret att vara??

Att den svenska sommaren är opålitlig har vi ju tydligt sett i år, det är knappt man minns hur man försmäktade för någon vecka sedan efter senaste veckans regn, regn, regn…. På Grönland är det ju också sommar när vi kommer dit. Men även om solen fortfarande kommer att vara uppe nästan hela dygnet lär shorts knappt vara förstavalet när man ska klä på sig. Fast riktigt så kallt och snöigt som många här hemma verkar tro kommer det inte att vara (hoppas vi… om inte klimatet bestämt sig för att spela oss ett ordentligt spratt) även om vädret kan växla snabbt och också skiljer sig en hel del inom landet.

Vill man få värme ska man bege sig till de sydligaste delarna där det kan bli uppåt 20 grader. Det är också varmare inåt landet; längs kusterna kyler det kalla havet ner. Tittar man på väderlekskartan över Disko fram till slutet av juli ser det ut som att dagstemperaturen ligger runt 20, med sol de flesta dagar J Eftersom luftfuktigheten är väldigt låg innebär det dessutom att det känns varmare än vad termometern visar. Och vi är ju vikingar!

Lokal väderprognosis

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: