Skrivet av: gripgreenland | 02 augusti 2009

Ett och annat isberg…

Tidigt upp på lördag morgon för att utforska omgivningarna. Snuttan och Sanna valde valar medan vi andra gick mot isfjorden. En till att börja med väldigt tillrättalagd promenad på en spång-autostrada. Fantastisk syn som mötte med alla isberg som flöt omkring. Och de var ganska stora insåg man när man kom närmare… såg inte ut så från luften.

IMG_1483IMG_1520

Fortsatte inåt längs kanten, trodde vi skulle gå sådär en 5 km totalt och den enda proviant vi hade var varsitt wienerbröd (som vi dessutom fick dela med de 3 som gått i förväg). Men några ville fortsätta till mynningen där isbergen ”ploppar” ut så vi traskade på. Och traskade på… Upp och ner i dalar och runt små vikar. Och flugorna surrade konstant i ansiktet så fort man stannade. Men det var precis lagom väder för att vandra. Och till slut, efter att ha passerat en smal smal ravin så kom vi fram! Ännu mer imponerade! Och man hörde dånet när stora bitar av isbergen sprack och gled ner i vattnet.

För en stund glömde man att det var nästan lika lång väg tillbaka och att vi gått i över 3h… Men häften av gänget hade gått före och hade stött på några fiskare och övertalat dem (money talks) att köra oss hem. Vilken lycka! Och ännu en upplevelse att lägga till listan.

På kvällen testade grabbarna (jaja, vi vet…) fiskelyckan och det bådade gott inför resten av tiden!

Kolla här!

Kolla här!

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: