Skrivet av: gripgreenland | 10 augusti 2009

Måndag igen

Av Catharina

Ingen skillnad på vardag och helg på stationen. Is- och vattenhämtning fortgår varje dag, och i princip alla har kommit igång med sina försök (även om det för vissa bara innebär att de har placerat fiskarna i kar med olika temperatur… men de kommer att få jobba desto mer nästa vecka!).  Till och med Sanna och Linda har ju små märlkräftor som de ska göra en massa spännande saker med!

Tvättmaskinerna har gått varma – framförallt storfiskarna verkar smutsa ner sig en del 🙂 Och en del materielvård behövs ju också.

Henrik lagar skor

Henrik lagar skor

Men idag börjar den stora begivenheten på ön i sommar – slutspelet i grönländska mästerskapen i fotboll!! Planen ligger rakt nedanför stationen så vi har kunnat se alla förberedelser. De började med att snickra till sittläktare, dvs några bänkar av diverse gammalt trä. Sen står där ett gäng vanliga stolar som väl ska ställas ut runt om planen. De har även byggt rött resp blått bås för de två lagen, satt upp flaggstänger och tre reklamskyltar…

brandbil.

… och kört sand och grus för att snygga till planen. Å sedan kom brandbilen å sprutade vatten på allt.

Självklart har vi vår reporter på plats så ni kommer att få kontinuerlig uppdatering om hur det går för det lokala laget. Premiärmatchen är nu kl 1!

Annonser

Responses

  1. Hur gick det? Hur många lag är med i slutspelet? Vad heter lagen? Några talanger? (Blåvitt behöver spelare efter alla skador o försäljningar ju!)Linjemän? Matchbilder finns snart på youtube?

  2. Matchen slutade 1-1 efter en tursam straff för hemmalaget. Spelet kan beskrivas som långa bollar på Bengt. Utan Bengt. Lite som Everton om man ska jämföra med något.

  3. Everton? Inte en chans… Där är det bara kortpassningar och klacksparkar som gäller. Passar inte alls på planer som den ni beskriver…
    😉

    Du måste tänka på Gais…?

  4. Här har tydligen glåporden haglat…… Men faktum är att cykelsparken kanske hade platsat i båda de lag som nämns =)…..


Kategorier

%d bloggare gillar detta: