Skrivet av: gripgreenland | 13 augusti 2009

Hejdå Disko…..

Av Snuttan, Lisa och Sanna

Ikväll är det lite vemodigt…. 😦

Vi  har just avverkat ung. hälften av den 4½ timme långa färjeturen tillbaks till Ilulissat. Disko-ön sa hejdå till oss i strålande solsken  – något som för alltid kommer att vara förknippat med Grönland i våra minnen 🙂

DSCN6719

Grönland och Qeqertarsuaq innebär för oss strålande solsken och knallblå himmel och isbergen som seglar fram i detta sceneri. Helt tvärtemot vad vi trodde vi skulle möta här och enligt Frantz egentligen ganska tvärtemot vad det vanligen är och vad det enligt grönlänningarna själva bör vara :-).

Det var allt lite tungt att säga hejdå till de andra och inte bara lämna den otroligt vackra ön Disko, utan att också vara tvungna att lämna alla spännande försök vi just satt i gång och alla spännande provtagningar som kommer till de som är kvar hela perioden och även till Jörgen och Lotta som kom ut till ön idag – och har allt sitt underbara framför sig.

Vår utekväll i tisdags var en härlig avslutning på en härlig vistelse på Diskoön – vi  skulle alla gärna kunnat tänka oss att stanna den 1 ½ vecka som är kvar, men nu får vi istället hålla tummarna för att alla försök går som de skall och ”leva på”! rapporter från resten av expeditionen – och även om det just nu känns väldigt vemodigt så är det ju självklart mysigt att komma hem till våra barn och familjer.

Hej då och TACK, Arctic station och Qeqertarsuaq – vi vill hemskt gärna komma tillbaka, kanske tidigt i vår så vi kan få uppleva snö och is och hundslädturer 🙂

DSCN6776

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: