Skrivet av: gripgreenland | 16 augusti 2009

Guuuuuld!

Av Kerstin

Idag var det dags för GM-finalen mellan vårt hemmalag G-44 och Malamuk från Uummannaq. Var inne i staden och handlade mat under förmiddagen och man kunde riktigt känna spänningen i luften. Redan till bronsmatchen (E-45 mot SAK) började folk man känner igen från staden vallfärda till planen.

Bild 1a

Supporter på väg till matchen

Vår reporter på plats

Vår reporter på plats

Denna match höll på längre än väntat eftersom den slutade oavgjort (3-3) och gick till förlängning. Där blev det inga mål och det hela avgjordes på straffar som E-54 vann och därmed tog brons. Detta innebar att finalen blev lite försenad. Kanske var det en baktanke för att göra finalen extra minnesvärd. Precis innan avspark brakade det till och stora delar av ett isberg rasade ihop till folkets jubel.

När matchen sedan startade hade alla full koncentration på spelet. Det började lite trevande men snart hade vårt lag G-44 kontroll över matchen och gjorde första målet ytterst tjusigt. Zlatan kan slänga sig i väggen. En bicicleta av nr 20 (en av de många bröderna) räddades av målvakten och på returen kom en av de andra bröderna (nr 17) och gjorde mål på ett distinkt skott.

Bild 3a

1-0!!

Bild 4a

…och publiken jublar

Tillresta fans från Sverige! Michael bevittnar sitt livs andra match...

Tillresta fans från Sverige! Michael bevittnar sitt livs andra match...

Fyrverkerier skickades upp och brandbilarna tutade och satte igång sirenerna. Både 2-0 och 3-0 målen gjordes av nr 20. Det första efter att ha avancerat hela vägen från egen planhalva och det andra fri med målvakten efter en snygg djupledspassning. Efteråt stormades planen, spelarna fick sin buckla och brandbilen plockade upp dem på taket.

Bild 5a

Hjältarna hyllas

Bild 6a

Triumfens ögonblick

Bild 7a

Transport till stan

Fler fotbollsbilder är på gång!

Är det någon som undrar över klubbnamnet G-44? G:et står för Godhavn som är det danska namnet på staden Qeqertarsuaq och klubben grundades 1944.

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: