Skrivet av: gripgreenland | 20 augusti 2009

Fiskelycka

Av Michael

Idag skiner solen igen efter gårdagens regn och blåst. Gruppen som är kvar här på stationen är mindre idag eftersom Catharina och Christina åkte hem igår. Nu är vi elva personer kvar. Catharina har ju varit ansvarig för bloggen så nu blir det lite glesare men vi som är kvar skall göra vårt bästa att fortsätta rapportera från våra sista dagar på basen.

Det visade sig att Catharina aldrig fångat en fisk i sitt liv och hon hade heller inte varit med ute och fiskat här utan mest stått på labbet och arbetat med de fiskar vi andra fångat. Vi tyckte inte att hon kunde lämna Grönland utan att fångat i alla fall en fisk och Albin behövde några individer av en av de arktiska arterna som vi studerar så passade det bra att gå ner till hamnen och fiska.

Där är det nästan omöjligt att inte få fisk, visserligen bara simpor men om man skall gå efter leendet som spred sig i Catharinas ansikte när hon fick sin första fisk spelade detta ingen roll. Andra i gruppen tycker kanske inte att simpor är den högsta lyckan utan bara bifångst i jakten på de riktigt stora fläckiga havskatterna som finns i området.

Catharinas första fisk

Catharinas första fisk

Färjan till Ilulissat gick 18.30 och det blev nog inte så mycket stående på däck för att spana efter valar denna gången för det regnade, blåste och var kallt, men vem vet, Catharina är en mycket envis person som kanske trotsade vädrets makter. Det kommer nog ett inlägg om deras hemresa så småningom, kanske fick de också se polarrävarna som Jörgen lyckades ta ett kort på

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: