Skrivet av: gripgreenland | 23 augusti 2009

Hejdå nr 2

Av Catharina

Regn, blåst och dimma – så valde Disko att ta avsked från Christina och mig. Blev en ganska gungig och våt överfart till Ilulissat i onsdags kväll men det hindrade oss förstås inte att från att stå ute på däck och bli halvt dränkta 🙂

Båten lutade betänkligt emellanåt och vissa av medpassagerarna mådde inte jättebra medan kaptenen nog tyckte det var en barnlek, satt och skrattade och verkade knappt ens behöva styra…

Sista bilden från stationen

Sista bilden från stationen

Samma isberg från havet…

Samma isberg från havet…

hemväg4

hemväg5

hemväg6

En gammal bekant som hängt med ovanligt länge… hittade den tom på en annan blog på nätet!

När vi närmade oss Ilulissat framemot 11-tiden var havet nästan helt täckt av små och stora isberg, många med stora stenblock i sig. Visade sig att det varit en kraftig kalvning från glaciären efter att vi åkt därifrån senast (vilket man även kunde se från toppen av berget på Disko). Plötsligt kändes det som vinter där vi kryssade fram mellan isflak. Och när vi dagen efter återbesökte världsarvet vid isfjorden var ismassan ännu tydligare.

hemväg9

hemväg11

Att vi faktiskt varit borta ganska länge märktes även på att björkarna nu fått höstfärger… bara att inse att sommaren snart är över även hemma i Sverige.

hemväg8

Fick också se en val på betydligt närmare håll än tidigare, då jag till skillnad från flera andra bara sett blås borta i horisonten. Oavsett vad Michael tycker är de imponerande djur (fast tom han verkade lite upphetsad den dag han faktiskt såg några 😉 )!

hemväg12

hemväg13Ilulissat och isfjorden från luften

Så är man hemma i Sverige igen… kommer att ta några dagar att vänja sig vid att inte ha folk omkring sig hela dygnet. För att inte tala om att inte behöva handla och laga mat till 14 personer!

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: