Skrivet av: gripgreenland | 31 augusti 2009

Är jag ett försöksdjur?

Av Kerstin

Ja, då var man tillbaka i vardagen igen. Vattnet är klorerat, folk överallt, bullrigt, cykling till jobbet med många faror i form av hårda bilar och skitig luft. På skrivbordet väntar tentor på att rättas.

Knegare2

Är detta ett gigantiskt experiment på hur människor påverkas av att tas från en naturlig miljö och sättas i en artificiell? Jag känner mig som ett djur i bur och vill bara ut.

Överfarten från Diskoön till Ilulissat liknade mest ett test av hur tåliga regnkläderna (och personerna i dem) var.

Gungigt2

Det talades om att måndagen (sista dagen på Grönland) bara skulle vara en lång väntan på hemresan men det såg vi till att det inte skulle bli. Förmiddagen ägnades åt ett besök på museet i Ilulissat och efter lunch på Hong Kong Cafe gick en del av oss till isfjorden…

Lunch2

Filmning2

En knölval kunde följas en lång stund och filmades av Michael. Har han möjligtvis fått ett nytt favoritdjur?

Den var såpass nära att man tydligt kunde höra blåset. Med detta som bakgrund flög en pilgrimsfalk förbi. Det var riktigt läckert. Men detta var inte allt i form av upplevelser. Det dröjde inte länge förrän jag fick anledning att sätta fart över klipporna. En jaktfalk av ljus fas (en s.k. Grönlandsfalk) for förbi och skrämde upp alla trutarna.

Jaktfalk mindre2

Är det någon som hittar fågeln på bilden?

Nu kanske ni ser den i alla fall?

Jaktfalk minst

Efter middagen var vi några som gick iväg för att leta fjällräv som andra sett tidigare. I det sista kvällsljuset fick vi riktig närkontakt med både de vuxna och ungen.

Dryga tre veckors fantastiska upplevelser kunde inte avslutas på ett bättre sätt. Nu gäller det att smida planer för att kunna återvända…

Annonser

Responses

  1. Ta med mig då!


Kategorier

%d bloggare gillar detta: