Skrivet av: gripgreenland | 06 oktober 2009

Nästan fullsatt

Av Catharina

Torsdagens seminarium lockade storpublik! Iaf jämfört med hur många vi vanligtvis brukar vara på torsdagarna –  tur att jag köpt dubbelt så många vetekransar!

Greenland I seminar BAKGROUND

Michael inledde med lite grönländsk musik och berättade sedan om varför just Grönland är så intressant när det gäller klimatförändringar. Blev en tillbakablick till Svante Arrhenius och August Kroghs arbeten för över hundra år sen, då de förutspådde en hel del av det som håller på att hända idag. Och självklart en del färskare rapporter om hur vatten- och lufttemperatur både på Grönland och globalt har ändrats.

Å jag tror att alla som var där faktiskt förstod vad scope innebär, dvs utrymmet vi har att öka vår aktivitet över basalnivån, och hur det finns en optimal temperatur där scope är som störst. Högre, eller lägre, temperatur har en negativ effekt, dvs det finns inte lika mycket utrymme att jaga, äta, fly eller fortplantas.

Sen var det bildvisning! Och alla vi som var med  på resan drabbades av kollektiv nostalgi och ville genast åka tillbaka när vi såg isbergen och bergen igen…  Tror alla andra var rätt nöjda också, å ingen klagade över att klockan hunnit bli nästan halv fem innan vi var klara.

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: