Skrivet av: gripgreenland | 16 februari 2011

Mediauppbåd

Av Catharina

Nåja kanske inte uppbåd men idag har både Bohuslänningen och Lysekilsposten varit på besök på Kristineberg. Och på fredag väntas Universitets-TV. Tyvärr blev pressmeddelandet fördröjt, annars hade journalisterna kunnat få se oss i full action de två senaste veckorna. Syftet med att bjuda in media var bland annat just att de skulle få se hur ett försök av den här storlek går till på riktigt. Vi vill också visa hur kul det är med naturvetenskap och att forskning är så mycket mer än bara själva försöken. Man behöver vara problemlösare och uppfinnare på alla nivåer!

Som tur är pågår ju fortfarande några försök,  inte minst har Sanna & co. dragit igång respirometriförsök på sina havskräftor i veckan. Och tankarna i källaren finns fortfarande kvar även om de flesta fiskar har fyllt sin funktion. Igår körde Michael och Henrik annars ner två bilar fulla med utrustning till zoologen  så nu är det bara att plocka tillbaka allt på sina platser. Och städa allt. Respirometrarna var inte riktigt  lika rena och fina som när de kördes upp för två veckor sen… 😉

Nu hoppas vi att flera media kommer att höra av sig de närmaste dagarna. Självklart hoppas vi även att kunna sprida våra resultat när det är så dags. Oavsett vad de visar är denna studie den första och största av denna omfattning och det borde ligga i allmänhetens intresse att man får veta vad som  händer i våra hav.

 

 

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: