Om GRIP

grip_logo35GRIP är ett interdisciplinärt nätverk med forskare vid Göteborgs universitet som bedriver tvärvetenskaplig forskning och utbildning inom området integrativ fysiologi. GRIPs verksamhet omfattar flera forskningsprojekt, seminarier, workshops och doktorandkurser, samt populärvetenskapliga aktiviteter.

Forskningen överbrygger traditionella gränser genom att koppla ihop djurs fysiologiska funktioner med deras beteende och ekologi, genom att kombinera klassiska laboratorieexperiment med experiment i fält, genom att jämföra evertebrater och vertebrater, och genom att klarlägga geners och proteiners funktion och samspel i ett heldjursperspektiv.

Forskningens mål
GRIPs mål är att förstå hur miljöförändringar påverkar komplexa livsprocesser (integrerande fysiologiska system) i djur. Forskningen syftar till att vi bättre ska kunna förstå djurs förmåga att klara av ändrade förhållanden i omgivningen, t ex de som sker på grund av den pågående klimatförändringen.

Det unika med GRIP-projektet är dess jämförande och ekofysiologiska angreppssätt i kombination med metoder som går från molekyl till protein, cell till organ och hela djuret i interaktion med sin miljö.

GRIPs medlemmar
Plattformen består av mer än 30 forskare från Sven Lovén centrum på Kristineberg, Zoologiska institutionen, Chalmers tekniska högskola, Sahlgrenska Akademien och industripartners, till exempel Astra-Zeneca.

Vill du veta mer om GRIPs forskningsprogram?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: